Φορείς

 uoi logo cmslab 

Εργαστήριο Σύνθετων & Ευφυών Υλικών (CSML), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 

Το Εργαστήριο Σύνθετων & Ευφυών Υλικών (CSML) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 2007, υπό τον τομέα Μηχανικής και Μη Καταστροφικών Ελέγχων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. Η αποστολή του CSML είναι η παροχή εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των Προηγμένων Σύνθετων Υλικών και Δομών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Μη Καταστρεπτική Αξιολόγηση και στις Πολλαπλές Έξυπνες Λειτουργικότητες. Στον τομέα της καταστροφικής αξιολόγησης δίδεται έμφαση στην ανθεκτικότητα σύνθετων υλικών (συμπεριφορά φθοράς, μηχανικός/θερμομηχανικός χαρακτηρισμός, περιβαλλοντική φόρτιση, κ.α). Οι ερευνητικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ιεραρχικά Σύνθετα Υλικά και Διεπιφάνειες, Βιοδιασπώμενα Μικρο/Νανο- Σύνθετα Υλικά: παρασκευή και επεξεργασία, Έξυπνα Πολυλειτουργικά Υλικά & Δομές, ανάπτυξη νέων τεχνικών ΜΚΕ και παρακολούθησης διεργασιών με βάση την Θερμική, Οπτική και Ηλεκτρική διέγερση/απόκριση των εξεταζόμενων δομών. Από την ίδρυσή του, το CSML διαθέτει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 1200 αναφορές ενώ έχει συμμετάσχει και σε σημαντικό αριθμό εθνικών και διεθνών συνεργασιών. Επίσης, το CSML έχει προσελκύσει περίπου 2 εκατ. Ευρώ χρηματοδοτήσεων με > 97% μέσω της συμμετοχής σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και ιδιωτικές συνεργασίες.

 

 

b t composites

B&T Composites

Η εταιρία B&T Composites παράγει ελαφριές κατασκευές από σύνθετα υλικά. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ίνες carbon, ίνες glass, ίνες αραμιδίου και ίνες βασσάλτη και τα κατάλληλα συστήματα ρητίνης ανάλογα με τη εφαρμογή του τελικού προϊόντος. Ο τρόπος κατασκευής είναι η μέθοδος filament winding, περιέλιξης δηλαδή ινών γύρω από μεταλλικό καλούπι. Κύρια μας δραστηριότητα είναι ο σχεδιασμός και  η κατασκευή ελαφριών κατασκευών που μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στις τρεις μεγάλες κατηγορίες βιομηχανίας (industrial), υποδομών (infrastructure), ναυτιλίας (marine/sports and leisure). Ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται σε κάθε ένα από τα παραγόμενα κομμάτια και όχι δειγματοληπτικά, έτσι ώστε η εταιρία να ανταποκρίνεται με επιτυχία στην τόσο απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρία έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα και μάλιστα έχει ήδη ολοκληρώσει δύο ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ακόμη, τηρεί αυστηρό πρωτόκολλο για όλες τις διαδικασίες που ακολουθεί από τη λήψη της παραγγελίας μέχρι την παράδοση της στον πελάτη. Για τη συνολική της λειτουργία είναι πιστοποιημένη από τον κορυφαίο πιστοποιητικό φορέα DNV-GL. Η δράση της έχει αναγνωριστεί από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και γι’ αυτό έχει βραβευτεί τις δύο συνεχόμενες προηγούμενες χρονιές με το βραβείο "Ελληνική Αξία-Αριστεία μικρής επιχείρησης" και από τον όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

 

teletel logo

TELETEL A.E.

Η TELETEL Α.Ε. είναι μια κορυφαία μικρο-μεσαία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού (software) και υλικού (hardware) με έδρα την Ελλάδα και έτος ίδρυσης το 1995. Δεσμεύεται να προσφέρει καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της θέτοντας υψηλά βιομηχανικά πρότυπα και παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος οικονομικά αποδοτικών προϊόντων. Η εταιρεία ειδικεύεται σε ηγετικούς τομείς δραστηριότητας όπως ο τομέας των τηλεπικοινωνιών και της αεροδιαστημικής. Η TELE συνδυάζει την τεχνική αριστεία με την επαγγελματική τεχνογνωσία για να επιτύχει τις βέλτιστες λύσεις για τους πελάτες της. Κατέχοντας εξαιρετικές δυνατότητες σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικού και hardware, η TELE είναι ένας έμπειρος συνεργάτης για απαιτητικά έργα που σχετίζονται με: συστήματα τηλεπικοινωνιών, εφαρμογές στρατιωτικής επικοινωνίας, συστήματα δοκιμών και προσομοίωσης, συστήματα ραντάρ, συστήματα ελέγχου και διαχείρισης, ηλεκτρικός εξοπλισμός υποστήριξης εδάφους, πρωτόκολλα επικοινωνίας για διαστημόπλοια, λογισμικό για διαστημικά σκάφη και συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης.

Η TELE διαθέτει άριστη τεχνογνωσία και εξαιρετική εμπειρία σε τηλεπικοινωνιακές και αεροδιαστημικές τεχνολογίες, οι οποίες έχουν αποκτηθεί μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με κορυφαίες βιομηχανίες σε απαιτητικά διεθνή έργα. Σταθερά εδραιωμένη σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, η TELE αποτελεί εγκεκριμένο αναπτυξιακό οίκο για τους καθιερωμένους κατασκευαστές διαστημικών προϊόντων, αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμού αεροναυπηγικής. Σε στενή συνεργασία με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, η TELE διαθέτει σημαντικούς πελάτες όπως ALCATEL-LUCENT (Germany), THALES AIR DEFENCE (France), THALES COMMUNICATIONS (France), MOTOROLA Ltd (UK), SIEMENS ICN s.p.a. (Italy), SAGEM S.A. (France), MBDA (France), A1 TELEKOM AG (Austria), TRACKER SECURITY (Finland), HELILEO S.A. (France), THALES HELLAS SA (Greece), HELLENIC AEROSPACE INDUSTRY (Greece), MILTECH HELLAS S.A. (Greece), EUROPEAN SPACE AGENCY (ESA), AIRBUS DEFENCE & SPACE (France, UK), THALES ALENIA SPACE (France, Italy), SYDERAL (Switzerland), SPACEBEL (Belgium), NEC Space Technologies (Japan), M3SYSTEMS (France), ITTI (Poland) και SEPROTRONIC (Germany). Η εταιρεία έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή εταίρος σε διάφορα προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EU), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), την Εποπτεύουσα Αρχή Galileo (GSA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA), Εθνικούς Οργανισμούς Έρευνας και βιομηχανικές κοινοπραξίες. H TELE είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2008. Όλο το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι πιστοποιημένα και εξουσιοδοτημένα να χειρίζονται διαβαθμισμένα υλικά σύμφωνα με το σύστημα ασφαλείας NATO C-M (55) 15 FINAL. Η TELE είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Διαστημικής Βιομηχανίας (H-ASI) καθώς και μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Διαστημικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών (si-Cluster).